A Robinson
A Robinson ma már ikonikus szerepet tölt be a Városliget mindennapjaiban. Az étterem Európában egyedülálló módon a ligeti tó szigetére épült és nyitotta meg kapuit 1989.július 16-án. Nem telt el sok idő, és az ide ellátogató budapestiek, a hírességek és a turisták első számú törzshelyévé vált, akik szerte a világban hírül vitték a kiváló fogások és a mesés helyszín hírét.
Az étterem László Árpád restaurateur és tulajdonos vezetésével immáron 33 éve igyekszik minden vendégének a maximális élményt nyújtani, és izgalmas-ízes kalandra csábítani őket a Robinson fedélzetén.
Konyha
Az étteremben az emeleti steakhouse egyértelműen a húsimádók mekkája, ahol folyamatosan megújuló különlegességekkel bűvölik el a vendégeket - említhetjük itt Dario Cecchini mester Josper sütőben, faszénen készült, különleges fiorentina T-bone steakjeit - de természetesen a tradicionális magyar fogások vagy épp az olaszos, könnyed tésztaételek sem hiányoznak a szezonálisan megújuló étlapról.
Környezet
Vendégeink a Liget meseszép ősfái között, a tó vizén ringatózó fényeket figyelve fogyaszthatják el mennyei fogásainkat - nem csoda hát, hogy az elmúlt évtizedekben számos híresség is megtisztelte a Robinsont látogatásával: Sylvester Stallone, David Copperfield, David Bowie vagy épp a nemrég újra Budapesten forgató (és persze hozzánk is visszatérő) Arnold Schwarzenegger is mind-mind csatlakozott már hozzánk egy-egy gasztronómiai kalandozás erejéig - erre pedig nagyon büszkék vagyunk.
A kiváló lokáció egyértelműen további plusz értéke az étteremnek, hiszen a Hősök tere, a Szépművészeti Múzeum, az Állatkert, a Fővárosi Nagycirkusz és a Műcsarnok közvetlen közelében lenni állandó rugalmasságot, felkészültséget és professzionális minőséget követel - mi pedig a nap huszonnégy órájában azért dolgozunk, hogy minden vendégünk megkaphassa azt.
Robinson, mint rendezvényhelyszín
Éttermünk hosszú évtizedek óta ad helyet elegáns üzleti vacsoráknak, komoly munkaebédeknek. Köszöntöttünk már számtalan szülinapost, és boldogan segédkeztünk sok-sok ifjú pár esküvőjének szervezésében.
Tágas belső tereink akár 210 fő, külső teraszaink további 120 fő befogadására is alkalmasak.
Vendégeink írták
Csodálatos a környezet és isteni finomakat ettünk. A felszolgálók udvariasak és kedvesek, sosem hagyták, hogy üres legyen a poharunk. ;-) Külön köszönöm Juditnak, amiért a Hősök teréig szaladt utánunk az ottfelejtett születésnapi ajándékommal.
Itt ünnepeltük a 20. házassági évfordulónkat augusztus 1-jén, és úgy gondolom, ennél jobb helyet nem is választhattunk volna. Gyönyörű környezetben nagyon finom ételeket kaptunk. A pincérek kedvesek, mosolygósak és gyorsak voltak. Méltó helyszínnek bizonyult a számunkra fontos esemény megünneplésére. Még biztosan visszatérünk! :)
Csodálatos környezetben, igényes, emberléptékű, mégis különleges étterem. A kilátás és a helyszín maga is felejthetetlen élmény. Nagyon finom, tartalmas étkek, de ami felteszi az i-re a pontot, az az udvarias, figyelmes, rugalmas személyzet, akikkel szolgáltatóként is élmény a közös munka! A Madártejet különösen ajánlom ;), és köszönök mindent!
Hallottuk hírét az étteremnek. Steakrajongó családként, nagy elvárásokkal látogattuk meg a helyet és nem csalódtunk! Étel, ital, kiszolgálás - minden tökéletes. Csak ajánlani tudom!